Fuksikapteenin ensimmäinen blogipostaus – Fuksikapteeninne

HUHHUH!

Wappu on viimein takana, ja on aika pyrkiä palaamaan normaalin elämänrytmiin. Teekkariwappuun kuuluu jos jonkinmoista menoa ja meininkiä, eikä se jättänyt tälläkään kertaa kylmäksi. Perinteisempien menojen ohella mainittakoon, myös medianäkyvyyttä niittänyt, WiikonWappuSauna, joka lämmitti yhtäjaksoisesti useita satoja saunojia. Wapun meiningit selviävät itse kullekin, mikäli vuoden päästä Fuksimajurimme Turkka päättää sellaisen järjestää. Kyllä tästäkin wapusta selvittiin, vaikka usko välillä horjuikin.

HUPSISTA! Nyt unohtui käytöstavat, unohdin esitellä itseni! Olen siis Rakennusinsinöörikillan uunituore fuksikapteeni, Lauri Nyrhilä. Epäselvyyksien välttämiseksi mainittakoon, että Rakennusinsinöörikilta vastaanottaa Energia- ja ympäristötekniikan kandidaattivaiheen, sekä energiatekniikan, geoinformaatiotekniikan, georakentamisen, sekä vesi- ja ympäristötekniikan maisteriopiskelijoita; killan nimeä ei kannata säikähtää 🙂 . Fuksikapteenin rooli on auttaa pääasiallisesti uusia kandiopiskelijoita, fukseja, integroitumaan yliopistoelämään, raottaa teekkarielämän saloja ja auttaa jokaista löytämään paikkansa yhteisöstämme, jossa jokaiselle löytyy varmasti mieleistä tekemistä! Lisäksi järjestän heti ensimmäisestä päivästä alkaen jos jonkinmoista tapahtumaa fukseille. Luvassa on niin saunailtoja, yritysvierailuja kuin urheilullisempaa meininkiä. Minua saa jokainen lähestyä vapaasti jo ennen opiskelujen aloittamista mahdollisien huolien ja murheiden kanssa, tai ihan vaan tervehtiäkseen! Lupaan auttaa parhaan kykyni mukaan, ja tarvittaessa osaan ohjata eteenpäin jos oma tietämys osoittautuu riittämättömäksi.

Hieman itsestäni: Olen toista opiskeluvuottani lopetteleva, muutaman päivän päästä 22-vuotias, fuksinmielinen eliö. Harrastan kiltatoiminnan lisäksi (vaikka välillä se työstäkin menee) musisointia, liikuntaa monissa muodoissa, sekä opiskelua. Fuksikapteeniksi minut valitsi Killan jokavuotinen vaalikokous. Odotan kovasti, että pääsen tutustumaan kiltamme uusiin jäseniin. Killasta voitte lukea lisää näitlä sivuilta. Voi olla kuitenkin, että säännölisen epäsäännöllisesti ilmestyvät blogipostauksenikin asiaa joskus jossain määrin käsittelevät.

Kesätyöt… Näillä näkymin itse en kesätöihin tänä kesänä ehdi. Kiireiltäni olen tullut siihen tulokseen, että kandityön tekeminen sopii tässä vaiheessa paremmin aikatauluihini, joten taidanpa sellaisen kirjoitelman tuossa kesän mittaan vääntää. Juuri 10 sekuntia sitten sovin aiheekseni energiatekniikan puolelta”Best Available Technology”. Siitä voin varmasti kertoa kesän mittaan PALJON…

Siinä oli ensimmäinen, melko sekalainen blogipostaukseni. Luultavasti, mikäli joku tämän eksyy lukemaan, herää tästä enemmän kysymyksiä, kuin antaa vastauksia. Tällä hetkellä voin kuitenkin kertoa teille ainoastaan poistoilman lämmön takaisinotosta, jonka kanssa olen paininut tämän päivän. Nyt loppuu kuitenkin aika, enkä millään ehtinyt kirjoittaa kaikkea haluamaani! Elokuussa fukseille saapuu tekemäni Fuksiopas, jossa on hieman pidemmälle infoa kaikesta. Tässä vaiheessahan kukaan ei vielä tiedä päässeensä opiskelemaan, ja valintakokeetkin ovat vielä edessä! Tsemppiä opiskeluun!

Terkuin

Lauri Nyrhilä
Fuksikapteenisi