Kandia, kesää, teekkariudesta ja kaikesta muusta sellaisesta

Moi taas!

Ei tänne nyt kesän aikana ihan liikaa ole ehtinytkään kirjoitella. Kandia on painettu hiki hatussa ja työt saatettu (toivottavasti) kunnialla loppuun. Siinä ohella on koitettu kiltahommia hotiaa parhaansa mukaan ja kenties menestystäkin on syntynyt. Perjantaina postitettiin yhdessä korkeakoulun kanssa suurni osa fuksioppaista ja muusta matskusta. Eilen kuvailtiin Tuukan kanssa tervehdysvideo jonka juuri editoin ja parhaillaan latailen internettiin. Voisi sitä huonomminkin viikonlopun käyttää. Kandin dedikset alkaa painaa päälle ja tuossa juuri kirjoitellessani tajusin että tänään on yhdelle palautukselle juuri sellainen. Mikäs siinä, hyvin ehdin vielä palauttamaan!

Tekniikan ylioppilaista on jo pitkään kutsuttu teekkariksi. Teekkari on kuitenkin arvonimi, jonka täytyy ansaita. Ensimmäisenä vuonna fuksit keräävät pisteitä fuksipistekortiinsa erilaisin keinoin. Mikäli fuksimajuri päättää järjestää Wapun myös vuonna 2017, ovat kaikki tarpeeksi pisteitä keränneet fuksit oikeutettuja teekkarilakkiin ja teekkarin arvonimeen. Tästä saatte lisää tietoa syksyllä.

Mutta mikä sitten tekee teekkarin? Tätä kysymystä on pohtinyt itse kukin jo mystisestä alkuteekkarista lähtien, eikä vastausta ole vieläkään löydetty. Teekkareille tyypillistä on yhteishenki ja tekeminen-edellä-mentaliteetti. Jäynäkulttuuri on olennainen osa teekkariutta, eli hyväntahtoisten ”pilojen” tekeminen muille ihmisille, joiden tarkoitus on aiheuttaa hilpeyttä itselle ja muille. Teekkarit auttavat mielellään toisiaan ja muita. Esimerkiksi Teekkarikylän Facebook-ryhmästä kysyvä löytää usein vastauksen ja pyytävä saa apua. Jos joku^TM sattuu kadottamaan omaisuuttaan, on se erittäin hyvä paikka kysellä näköhavaintoja.

Jämeräpartaisen insinöörin käskystä teekkarit yhdistävät voimansa ja tempaavat. Perinteisesti jokaisen fuksin on osallistuttava tempaukseen ja näin osoitettava teekkarihenkisyyttään. Tänä vuonna Jämeräpartainen insinööri on huomannut epäkohdan Suomen peruskoulutuksessa. Nuorten oppilaiden opiskelumotivaatio on laskussa eikä esimerkiksi teknologiaa hyödynnetä opetuksessa juurikaan, vaikka sillä on rajattomasti potentiaalia. Teekkarit kohdistavat tempauksellaan huomion näihin epäkohtiin ja toivovat sen herättävän keskustelua niin kansan syvissä riveissä, kuin päättäjienkin keskuudessa. Tempauksesta lisätietoa niin ikään syksyllä.

Huomasin, että avasin Pandoran lippaan alettuani kirjoittamaan tätä. Asiaa tulee mieleen nopeammin kuin ehtii kirjoittaa. Siksi jätän nyt tämän seruaavaan kiteytykseen.

Kaiken kaikkiaan teekkarit ovat hilpeää tupsukansaa, jotka haluvat kuulua ja näkyä kaikkialla.

 

Lauri Nyrhilä Fuksikapteenisi

Lauri Nyrhilä
Fuksikapteenisi