Koulun alkuun enää reilu viikko!

Taaeeevas varjele kun aika rientää!

Varaslähtö oli tuossa vajaa viikko sitten ja oli kyllä huikea tapahtuma! Meiltä oli siellä paikalla melkein 20 tulevaa fuksia ja ISOja sitäkin enemmän. Kaikin puolin onnistunut tapahtuma, jos minulta kysytään.

Seuraavaksi itsellä on vuorossa kandiseminaari, missä pitäisi esitellä omaa työtä proffille ja muille kesäkandin tekijöille. Valmiin työn palautinkin jo eilen ja nyt on äärettömän tyytyväinen olo. Ongelmaksi meinaa muodostua se, ettei olekaan tekemistä ihan 24/7. Ei osaa lomailla. Onneksi ensi viikolla on vielä mukava sirkus kun tehdään loppuhetkien valmistelut, että kaikki on valmiina Teitä, fukseja varten! Siitä se rumba sitten lähtee. AI ETTÄ!

Ensimmäinen päivä jokaista jännittää enemmän tai vähemmän, ainakin allekirjoittanut on ihan pähkinöissään. Se on kuitenkin hyvä asia, eikä jännitystä tarvitse pelätä. Itse opiskelut aloittaessani en ollut käynyt Otaniemessä aiemmin, eikä minulla ollut hajuakaan minne olin tulossa. En myöskään tuntenut ainuttakaan ihmistä joka olisi samassa koulussa. En myöskään kolmen viikon jälkeenkään osannut suunnistaa esimerkiksi Smökkiin, eli Servin Maijan mökkiin, jossa järjestetään paljon vapaa-ajan toimintaa. Silti kaikesta siitä on selvitty tähän asti, ja olen edelleen sitä mieltä, että opiskelu täällä on parasta mitä minulle on tähän mennessä tapahtunut!

Monikaan ei varmasti ole Otaniemessä juurikaan pyörinyt ja paikka vaikuttaa valtavalta aluksi. Ei hätää, se pienenee vuosi vuodelta. Kuten fuksioppaassa mainitsin, jaetaan teidät ensimmäisenä päivänä fuksiryhmiin. Jokaisessa fuksiryhmässä on noin 10 fuksia ja 2-4 innokasta ISOhenkilöä, jotka ovat vanhempia tieteenharjoittajia ja ovat juuri Teitä varten! Heidän kanssaan tutustutte Otaniemeen ja käytte hieman läpi akateemiseen opiskeluunkin liittyviä asioita. Meillä on kasassa älyttömän hieno joukko ISOhenkilöitä, jotka pitävät huolen, että jokainen löytää oikeaan luentosaliin ja tietää missä mennään milloinkin!

Eka viikko, eli orientaatioviikko on täynnä jos jonkinlaista menoa. Kannattaa varata aikaa jokaiselle päivälle/illalle. Fuksiopppaassa on melko tarkka ekan viikon aikataulu, toki muutoksiakin on ehtinyt tulla. Informaatiotulvaan meinaa itse kukin hukkua ja tuntuu että pitäisi sisäistää miljoona asiaa kerrallaan… Ei tarvitse. Jos jotain ei tiedä itse, niin 110% varmuudella joku toinen tietää. Varsinkin käytännön asioissa on hyvä lähestyä omia ISOhenkilöitä, ISOvastaava Tuukkaa, tai omaa fuksikapteeniasi eli minua. Jos kukaan edellämainituista ei osaa suoraan sanoa, niin ainakin osataan ohjata eteenpäin.

Näiden blogipostauksien ongelmana on ollut se, etten ole ollenkaan suunnitellut etukäteen, mitä kirjoitan. Siitä syystä ajatuksen virta ei vaan tunnu lakkaavan ja sanottavaa tulee koko ajan lisää. Jätetään tämä nyt tähän sitten.

tl;dr

Koulu alkaa pian! Tulkaa kaikki paikalle 5.9. Aalto-saliin osoitteeseen Otakaari 1! Nähdään siellä!

Lauri Nyrhilä Fuksikapteenisi

Lauri Nyrhilä
Fuksikapteenisi