Rekrytoi IK:lainen

Haetaan diplomityön tekijää aiheeseen:
Menetelmä matkailukeskuksen energiataseen analysointiin sekä hukkaja ilmaisenergioiden hyödyntämispotentiaalin arviointiin
Hakijalta edellytetään rakennusten energiajärjestelmien tuntemusta ja niiden energiataseiden analysointivalmiuksia. Exergia –käsitteen tuntemus on hakijalle eduksi.

Työn taustaa: 
Kokonaistavoitteena hankkeessa on toteuttaa alueellinen energiajärjestelmä, jolla tuotetaan Koutalaen alueelle lämpö- ja sähköenergiaa. Energiajärjestelmän ytimenä on hybridienergiakeskus, joka koostuu hakekäyttöisestä kattilalaitoksesta, hakekäyttöisestä pienen mittakaavan
lämmön ja sähkön yhteistuotantolaitoksesta, maalämpöpumpusta ja
lämpöenergiavarastosta.Koutalaen alueelle on jo rakennettu noin 20 000 k-m2
:n verran (Levi Panorama
hotelli, kongressikeskus Levi Summit sekä Levi Chalets). Alueelle tullaan rakentamaan lisäksi vielä noin 50 000 k-m2 (kylpylähotelli, mökkejä ym. liiketoimintaa palvelevaa rakennusinfrastruktuuria kuten jäärata, pesula, 
pakastevarasto ja mahdollisesti datakeskus). Hybridienergiakeskuksen
suunnittelu ja mitoitus tehdään Koutalaen koko tulevaa rakennuskantaa noin
70 000 k-m2 varten.

Työn tavoitteet ja sisältö: Työn tavoitteena on kehittää menetelmä ja työkalu matkailukeskuksen kulutusprofiilien (lämmitys, jäähdytys ja sähkönkäyttö) ennakoimiseksi sekä 
hukkalämpöjen ja ilmaisenergioiden hyödyntämisen arvioimiseksi joko suoraan hyödyntämällä tai lyhyt aikaisella varastoinnilla/kausivarastoinnilla. Varastoinnissa otetaan huomioon sekä lämmön- että kylmänvarastointi (kuten jäänkäyttö pakastevarastossa).

Työn toteutus:
Työ tehdään Aalto Yliopistossa kiinteässä yhteistyössä diplomityön tilaajana toimivan yrityksen (TA Group) kanssa.

Työn aikataulu: Työ voidaan aloittaa nopealla aikataululla.

Yhteydenotot:
Asiasta kiinnostuneita pyydetään ottamaan yhteyttä allekirjoittaneeseen.
Lisäksi pyydetään toimittamaan CV ja ote suoritetuista kursseissa.
Markku J. Virtanen, Professor of Practice
email: Markku.J.Virtanen@aalto.fi 
VR. Track, Trainee, Helsinki tai Tampere
Hei sinä tekniseltä alalta vastavalmistunut, infra-alan tuleva asiantuntija! Oletko valmis kohtaamaan koko infrahankkeen elinkaaren ja tutustumaan alan monipuolisiin tehtäviin? Saatat olla etsimämme trainee!
Haemme jälleen uransa alkupuolella olevia osaajia mukaan vuoden mittaiseen, syksyllä 2018 starttaavaan VR Track Trainee -ohjelmaamme! Koulutustaustasi voi olla esimerkiksi infra-alalta tai sähkö- ja automaatiotekniikan parista, ja olet suorittanut ylemmän tai alemman korkeakoulututkinnon.
Pääset vuoden aikana tutustumaan infrahankkeen koko elinkaareen. Meillä VR Trackillä trainee-ohjelmasi koostuu kolmesta 4 kuukauden mittaisesta jaksosta, joiden aikana syvennyt infra-alan tehtäviin kolmen eri liiketoiminnon näkökulmasta. Tarkemmat tehtäväsi räätälöidään kokemuksesi, osaamisesi ja kiinnostuksesi mukaan. Tukenasi on mentori koko trainee-matkasi ajan. Valitsemme trainee-ohjelmaan ensisijaisesti kaksi traineeta kehittämään kanssamme infra-alaa.
Sinulta löytyy kiinnostusta liike- ja projektitoiminnan kehittämiseen ja rutkasti reipasta ja aloitteellista asennetta. Olet motivoitunut kehittämään omaa ja tiimisi toimintaa päivittäisissä työtehtävissäsi, ja tiimityöskentelytaitosi ovat rautaa.
Tehtävissäsi on hyötyä, mikäli sinulle on jo kertynyt aiempaa kokemusta työmaa- ja suunnittelutehtävistä sekä osaamista AutoCAD-ohjelmiston ja Microsoft Office -työkalujen käytöstä. Arvostamme myös, mikäli olet suorittanut SFS 6002 -sähköturvallisuuskoulutuksen. Toimipaikkasi sijaitsee Helsingissä tai Tampereella, minkä lisäksi tehtäväsi edellyttävät matkustamista.
Kiinnostuitko? Tutustu vuoden 2017 traineiden kokemuksiin ja kysäise lisää ohjelmaa luotsaavalta kehitysasiantuntija Heidi Liljebladilta, puh. 040 862 9653 tai sähköpostitseheidi.liljeblad@vr.fi 
Hae VR Track Traineeksi 13.5.2018 mennessä tämän linkin kautta.

Pöyry

Pöyry hakee kalliorakennussuunnittelijaa Vantaalle Kalliorakennus- ja tunnelisuunnitteluyksikköön.

Lisätietoja alla olevan linkin kautta:

http://www.poyry.fi/ura-poyrylla/avoimet-tyopaikat/kalliorakennussuunnittelija-vantaa

 

Junior kehittäjä paikkatietopalveluihin Helsinkiin!

Tässä tehtävässä pääset työskentelemään osana noin kymmenen henkilön tiimiä ja tekemään teknisiä toteutuksia paikkatietopalveluihin. Tiimissä on paljon kokeneita osaajia, joilta on myös mahdollista saada apua ja tukea tarvittaessa. Tehtävä tulee muokkautumaan oman osaamisesi ja kiinnostuksesi mukaan! Tärkeintä on, että työskentely paikkatiedon parissa kiinnostaa sinua.

Työpaikka löytyy osoitteesta https://www.academicwork.fi/avoimet-tyopaikat/junior-kehittaja-paikkatietopalveluihin-helsinkiin/1500355

 

SWECO

Haemme Helsinkiin PROJEKTI-INSINÖÖRIÄ

Toimit rautatiehankkeissa projekti-insinöörinä projektipäälliköiden apuna. Osallistut hankintojen / sopimusten valmisteluun, projektien aikataulujen laadintaan ja kustannusten hallintaan. Uskallat ottaa itsenäistä vastuuta, mutta toimit mielelläsi myös tiimipelaajana. Arvostamme aktiivista itseohjautuvaa työskentelytapaa ja rohkeutta tarttua haasteisiin. Odotamme hakijalta tekniikan alan koulutusta (TkK, AMK-ins, DI), mutta myös valmistumisen kynnyksellä olevalla opiskelijalla on loistava tilaisuus päästä mukaan alan parhaiden joukkoon.

Lisätiedot ja hakeminen osoitteessa: http://www.sweco.fi/ura/Avoimet-tyopaikat/projekti-insinoori–project-engineer3/

 

DI-työntekijä
Digitaalisuus ja johtaminen rakennusalalla

Proko Oy hakee diplomityöntekijää. Proko Oy on entiseltä nimeltään ISS Proko Oy, joka fuusioituu kansainväliseen WSP-konserniin vuoden 2018 aikana.

Tutkimustyön aihealueena on rakennushankkeiden johtamisen kehittäminen digitaalisin keinoin, rakennusalan ja organisaatioiden digitaalinen murros ja strategia. Aihetta tarkennetaan kiinnostuksesi mukaan. Rakennusalan kokemus tai opinnot luetaan eduksi. Jos digitaalisuuden kehittäminen rakennustoimialalla kiinnostaa, ole reilusti yhteydessä!

Tutkimustyö liittyy Tuotantotalouden laitoksen johtamaan DICIA-tutkimushankkeeseen, jonka puitteissa tutkimustuloksia hyödynnetään ja jonka tutkijatiimi toimii diplomityöntekijän tukena.

Paikka: Yrityksen toimitila / sopimuksen mukaan etänä
Kesto: 6 kk
Palkka: 2500 € / kk
Aloitus: voi aloittaa heti tai viimeistään kevätkauden 2018 aikana

Lisätietoja: väitöskirjatutkija Mari Holopainen, Aalto-yliopisto (0407620944) tai toimitusjohtaja Harri Väänänen, Proko Oy (0400-415 294)

 

Citec Oy

We are looking for motivate future civil engineers with a solid interest in structural analysis and a good theoretical background, that would like a future opportunity to work in international industrial projects.

The company webpage is www.citec.com and those that show interest can apply through the following links:

https://rekry.oikotie.fi/recruitment/jobs/citec-oy-ab/o/20305/en_US/en_US/details

http://www.citec.com/en-US/Careers/Vacancies

 

BoostBrothers

Haemme Boost Brothersille motivoitunutta ja aktiivista nuorempaa rakennuttamisen asiantuntijaa! Mikäli haluat olla mukana kehittämässä rakennusalaa ja viemässä rakentamisen tuottavinta tietoa käytäntöön, tässä saattaa olla juuri sinun mahdollisuutesi. Tässä tehtävässä toimit läheisessä yhteistyössä rakennushankkeiden tilaajien kanssa ja tuot teknistä näkökulmaa rakennusprojektien eri vaiheisiin yhdessä Boost-tiimin kanssa. Tehtävänkuvaasi kuuluu mm. hankevalmistelua, kustannuslaskentaa ja suunnittelun ohjausta. Toimenkuvasi ei kuitenkaan ole kiveen hakattu – saat itse vaikuttaa siihen ja kehittää tehtävää oman erityisosaamisesi ja motivaatiosi mukaan.

Lisäinfoa ja hakemukset: https://atalent.fi/avoimet-tyopaikat/nuorempi-rakennuttamisen-asiantuntija/