Teekkarius

Lakki ja fuksipisteet

Lakista teekkarin tunnistaa. Teekkarilakki on kesälakki, joten sen vuotuinen käyttöaika alkaa Wappuyönä (1.5.) ja päättyy Lakinlaskijaisyönä (30.9.). Muulloin lakkia saa käyttää ainoastaan Teekkarijaoston (TJ) myöntämällä luvalla.

Jotta sinä, arvon fuksi, saisit painaa päähäsi putipuhtaan tupsulakin mahdollisena Wappuna 2024, tulee sinun osoittaa olevasi teekkarihenkinen ja siten lakin arvoinen. Tämä tarkoittaa, että sinun tulee suorittaa vuoden aikana riittävä määrä fuksipisteitä. Niitä saat lähes kaikesta mitä Otaniemessä puuhaat, ja niiden tarkoitus on tutustuttaa sinut killan sekä AYY:n toimintaan. Mikäli tarvittava pistemäärä jää vajaaksi, lakin saa vasta äitienpäivän jälkeen.

Fuksipistemerkintöjä voit saada fuksikapteeniltasi, fuksimajurilta, muiden kiltojen fuksikapteeneilta, sekä ISOvastaavalta. Pakollisten pisteiden osalta merkinnän voi antaa ainoastaan oma fuksikapteeni.

Pakollisia fuksipisteitä ovat:

  • Opintopisteet. Vähintään 8 op:ta oltava suoritettuna Wappuun mennessä.
  • IK-jäynä
  • Vierailu opiskelijakulttuurimuseossa
  • Laulukoe (kirjallinen sekä suullinen osio; huhtikuun lopulla)
  • Työpisteet x 2 (killan tai AYY:n tapahtumissa tehdyt työvuorot; isommista nakeista voi saada enemmänkin pisteitä, jopa kaikki kerralla)

Fuksipisteiden keräämisen ideana on tutustua teekkarikulttuuriin. Pisteiden keräämisen on myös tarkoitus olla hauskaa (kuten se onkin)!! 🙂

Haalarit

Jokaisella Otaniemen killoista on omat haalarinsa. Raksan haalarit ovat raksansiniset eli syvänsiniset ja niiden selässä on Rakennusinsinöörikillan logo. Tämän lisäksi niissä on vihreä hiha sekä takatasku. Haalarit tuovat yhtenäisyyden tunnetta, ja opiskelijatapahtumissa on aina hauska bongata oman kiltansa jäseniä haalarien värin perusteella! Perinteisesti raksalaiset kiinnittävät IK:n oman haalarimerkin vasemmalle olalle. Merkki ommellaan kiinni vain laidoistaan, jotta siihen voi ripustaa teekkarilakin silloin kun sitä ei pidä päässään. Haalareita koristellaan yleensä monin keinoin, kukin makunsa mukaan. Yleisin tapa ovat haalarimerkit, joita usein vaihdellaan opiskelukavereitten kanssa. Lähes kaikilla opiskelijayhdistyksillä on omat haalarimerkkinsä, ja niitä voi myös hankkia erilaisista tapahtumista.

Teekkarikulttuuri

Jäyniä, Wappujulkaisuja, laulua, tempauksia, sitsejä, teatteria, hurjaa huumoria, vauhtia ja vaarallisia tilanteita… Jo yli 150 vuoden ajan teekkarit ovat riemastuttaneet Suomen kansaa ja välillä muitakin omalla meiningillään ja touhuillaan. Ei ole olemassa yhtä oikeaa tapaa tehdä teekkarikulttuuria, sillä se elää yhteisön ja tekijöiden mukana. Tutustu teekkari- ja aaltokulttuuriin!

Raksateekkareita viettämässä Wappua 2017 Ullanlinnanmäellä