Palkinnot ja nimitykset

102. Hermannisitsit - Pääjuhla-174(1)

 

Killan säännöissä sanotaan ansiomerkeistä ja nimityksistä muun muassa seuraavaa:

 

6§ Killan ansiomerkit sekä Kaskelotti-stipendi ja -pinssi

Killan ansiomerkkejä sekä Kaskelottipinssiä käytetään akateemisten kunniamerkkien tavoin ja niitä voidaan käyttää myös frakin kanssa. Merkkien kanssa frakissa käytetään taskuliinaa. Miehet kiinnittävät merkin puvun takin vasempaan rintapieleen. Naiset kiinnittävät merkin vastaavaan kohtaan asussaan. Ansiomerkeistä käytetään ainoastaan arvokkainta.

 

Killan hopeinen ansiomerkki on hopeinen IK-merkki tammenlehvillä. Merkki voidaan myöntää ansioituneelle ja innostuneelle kiltatoimijalle killan vuosi- tai puolivuosijuhlassa. Merkin saajan/saajat päättää raati kiltalaisten ehdotusten perusteella.

 

Killan kultainen ansiomerkki on kultainen IK-merkki tammenlehvillä. Merkki voidaan myöntää erittäin ansioituneelle ja pitkään toimineelle kilta-aktiiville killan vuosijuhlassa. Ansiomerkin saajan/saajat päättää vuosittain raadin nimittämä työryhmä, jonka on edustettava laajasti kiltalaisia. Työryhmä ei voi myöntää merkkiä itselleen eikä istuvalle raatilaiselle. Ansiomerkkiä ei tule myöntää heppoisin perustein.

 

Kaskelotti-stipendi on vuosittain myönnettävä apuraha. Apuraha myönnetään henkilölle, joka on erityisen ansiokkaasti kohottanut yhteishenkeä, rakentajahenkeä, rakennus- ja ympäristötekniikan opiskelijoiden keskuudessa, tai edistänyt merkittävästi mielenkiintoa alan opiskelua kohtaan. Stipendin saaja saa rintaansa hopeisen kaskelottipinssin.

 

8§ Erityisiä tunnuksia

Killalla on erityisiä tunnuksia, joita voivat halutessaan käyttää niiden käyttöön oikeutetut henkilöt.

* vuoden iIKan käädyt, jotka luovutetaan Wappusimoilla esimerkilliselle raksalaiselle. iIKkaa on usein kuvailtu adjektiivein “rakentajahenkinen, iloinen, reilu, reipas, mukava ja iloinen”

* killan kunniajäsenen merkki, joka luovutetaan kunniajäsenelle tilaisuudessa, jossa hänet kunniajäseneksi kutsutaan. Kunniajäsenen merkki on taskumatti kaiverruksin. Merkki on henkilökohtainen.