Blogikirjoitus 5: École des Ponts ParisTech
Pariisi, 26.9.
Jätettyämme Rennesin taaksemme saavuimme Pariisiin. Päivän excursiokohteena oli École des Ponts ParisTech (ENPC). Yliopistoa meille esitteli kansainvälisistä projekteista vastaava Thibaut Skrzypek. ENPC:ssä voi opiskella maisterivaiheessa tai suorittaa tohtorin tutkinnon. Lukion jälkeen ennen kouluun pääsyä opiskellaan kaksi vuotta perusopintoja, etenkin matematiikkaa ja muita luonnontieteitä.
École des Ponts ParisTech on Aalto-yliopiston yhteistyökorkeakoulu, joka on muun muassa yksi mahdollinen maisterivaiheen vaihtokohde myös alamme opiskelijoille. Englannin kielellä voi opiskella esimerkiksi ”Masters in Water, Soil and Waste Management and Treatment” -tutkintoa. Tutkinnoista kuitenkin 80% on ranskan kielisiä ja alamme opintoja voi tehdä geo-, energia- ja vesitekniikasta. Yhteistyön nimissä myös Aaltoon tulee vaihto-oppilaita lähes vuosittain kyseisestä yliopistosta.
École des Ponts ParisTech perustettiin vuonna 1747, ja se on yksi ensimmäisistä tekniikan alan kouluista Ranskassa ja Euroopassa. Pitkän ja maineikkaan historiansa vuoksi yliopiston alumneihin kuuluvat muun muassa kuuluisat fyysikot Joseph Louis Gay-Lussac (1778-1850), Claude-Louis Navier (1785-1836) sekä Henri Becquerel (1852-1908). Koulu on vetänyt puoleensa kansainvälisiä opiskelijoita alusta asti. Nykyään noin 2000 opiskelijan kampus sijaitsee puolen tunnin matkan päässä Pariisin keskustasta.
Kirjastossa meille esiteltiin 1800-luvulta peräisin olevia arkkitehtuurisia piirustuksia ja niiden selityksiä. Lisäksi näimme Suomen kartan kyseiseltä aikakaudelta, missä esiteltiin maan rautatiet ja kanavat.
Opiskelijat tekevät yritysten kanssa yhteistyötä projektien merkeissä jo opiskeluaikana, ja suurimmalla osalla onkin jo työpaikka valmistumishetkellä. Koulun alumnitoiminta on aktiivista, ja alumniverkosto on tärkeä työnsaannin kannalta. Myös opiskelijatoiminta on aktiivista, ja kerhoja sekä yhdistyksiä löytyykin joka lähtöön.
(Teksti: Suvi ja Nina)